Reply to comment

Re: predepirani a staceni

Dobry den,

obecne nejspolehlivejsi metoda na predsrazeni je vyprat to na o neco vyssi teplotu nez na jakou to pak hodlate prat, latky by se dal uz hybat opravdu nemely. Z me zkusenosti bambusove ani bavlnene latky se znovu nesrazeji, staci prvni predeprani. Vlna tohle dela, ale to je zpusobeno principem jakym se vlna srazi, bavlna a bambus k tomu nemaji duvod.

Jinak pokud sijete ctvercovku jen z jednoho materialu, je lepsi nepredepirat, mnohem lepe se z toho sije.

Co se tyce krouceni okraju, tak to se neda nic delat, pleteniny tohle zkratka delaji jak kvuli typu pleteni tak kvuli typu prize. Reseni je sit ctvercove plenky dvouvrstve, nebo okraj zahnout a prosit, ne jen jednoduse obsit na overlocku, pak Vam taky budou drzet dobre. Z nasich latek se uplne spolehlive nebude kroutit jen flanel, je tkany a oboustranne frote, coz je prakticky dvoustranna latka, takze taky nema kroutici tendence.

Co se tyce sisaceni tak mame velmi dobre vyzkouseny aksamit i cesky flis snad ze vsech varek a nesistati, lneny flis nam drzel take dobre, oboustranne frote taky nedela problemy. Ale urcite musite latku dobre narovnat na suseni, jinak budete mit sistate cokoli! Obecne jsou na sisaceni nachylnejsi jednolicni uplety pokud jsou bud spatne vyrobene (coz mame docela hlidane), nebo jsou ze spatne prize (coz se hlida hur). Ale ani u nasich jednolicu jsme problemy zadne nemeli (typu tricka z trznice, ktera kolem Vas po prani delaji spiralu). Pokud se Vam tedy nejaka latka opakovane sisati i kdyz jste ji strihla rovne, muze to byt chyba z vyroby a my bychom to mohli reklamovat, tak prosim napiste a zkusime to vyresit. Ale zrovna toho lneneho flisu bych se nebala, jestli z toho chcete usit kalhotky, tak do toho, na 90% vam problemy delat nebude, sami z toho sijeme.

Tak snad jsem pomohla, drzim palce,

Terka

Reply

CAPTCHA
A little security measure: